Προετοιμασία αρχείου e-ΔΑΠΥ κλειστής περίθαλψης με το λογισμικό DataLife HIS (Κλινικές, ΚΑΑ, ΜΦΗ)

e-ΔΑΠΥ κλειστής περίθαλψης

15/04/2023

Η εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής της υγείας διευκολύνει την καθημερινότητα των οργανισμών κλειστής περίθαλψης στην Ελλάδα. Μετά από χρόνια εφαρμογής της ηλεκτρονικής υποβολής e-ΔΑΠΥ για ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης, η διαδικασία επεκτείνεται και στις συμβεβλημένες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων.

Χάρη στις προηγμένες λειτουργίες του DataLife HIS, οι φορείς υγείας επωφελούνται από μια ολοκληρωμένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση χρόνου.

eΔΑΠΥ Κέντρα Αποκατάστασης

Η αναγγελία εισιτηρίων και εξιτηρίων και η προετοιμασία του αρχείου e-ΔΑΠΥ είναι απαραίτητες λειτουργίες για τα κέντρα αποκατάστασης, τα οποία χαρακτηρίζονται από διαρκή κίνηση ασθενών. Η διαχείριση κλινικής του DataLife HIS περιλαμβάνει την έκδοση εισιτηρίων και εξιτηρίων και την αναγγελία τους με ένα κλικ, καθώς και την τήρηση των απαραίτητων δεδομένων για τον αυτόματο υπολογισμό της δαπάνης και τη δημιουργία του αρχείου e-ΔΑΠΥ.

eΔΑΠΥ Ιδιωτικές Κλινικές

Οι ιδιωτικές κλινικές εφαρμόζουν εδώ και χρόνια τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή του e-ΔΑΠΥ και την αναγγελία εισιτηρίων και εξιτηρίων. Οι πελάτες του DataLife HIS κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, απευθείας μέσα από το πρόγραμμα, με ελάχιστα κλικ. Με βάση τα δεδομένα που έχει καταχωρήσει το γραφείο κίνησης, το λογισμικό υπολογίζει τη δαπάνη και παράγει αυτόματα το αρχείο eΔΑΠΥ.

eΔΑΠΥ Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Από την 1η Μαρτίου 2024, οι συμβεβλημένες ΜΦΗ υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αρχείο HOSP1.TXT προκειμένου να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Οι πελάτες του DataLife HIS έχουν αναγγείλει τα εισιτήρια και εξιτήρια μέσα από το πρόγραμμα και έχουν ολοκληρώσει ήδη την πρώτη τους ηλεκτρονική υποβολή eΔΑΠΥ. Η χρήση του λογισμικού επιτρέπει τον αυτόματο υπολογισμό της δαπάνης, χωρίς λάθη και με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Η πολυετής εμπειρία μας στη μηχανογράφηση κλειστής περίθαλψης, μας έχει εξοπλίσει με τη γνώση και τα εργαλεία που απαιτούνται για να παρέχουμε εξειδικευμένες και αξιόπιστες λύσεις στον τομέα της πληροφορικής υγείας.