Υπεροχή cloud στο πληροφοριακό σύστημα DataLife HIS

cloud Ακολουθώντας τις πιο πρόσφατες τάσεις της τεχνολογίας, προσφέρουμε το πρόγραμμα DataLife μέσω cloud, δηλαδή διαδικτυακά, μέσω απομακρυσμένων servers. Το cloud computing ή εναλλακτικά η υπολογιστική νέφους είναι μια τεχνολογία η οποία αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και υλοποιείται από πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο. Διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες: Software as a Service, Infrastructure as a Service και Platform as a Service. Το SaaS αφορά τη διάθεση λογισμικού μέσω διαδικτύου, προσφέροντας άδειες χρήσης συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας έναντι συνδρομής.

Πρακτικά, όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως δεν απαιτείται εγκατάσταση του προγράμματος DataLife στον υπολογιστή σας καθώς είναι αρκετή η σύνδεση μέσω ενός φυλλομετρητή (browser). Η συγκεκριμένη τεχνολογική επιλογή προσφέρει ασύγκριτη ευελιξία σε σχέση με το μοντέλο client-server. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Εξοικονόμηση πόρων: Δεν χρειάζεται η αγορά και συντήρηση ακριβών servers και εγκαταστάσεων αποθήκευσης δεδομένων. Αντιθέτως, οι απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ και αποθηκευτικό χώρο είναι ελάχιστες. Επιπλέον, το κόστος της αρχικής επένδυσης είναι μηδενικό.
  2. Πρόσβαση από παντού: Ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η διοίκηση μπορεί να ορίσει ποιοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο DataLife εκτός κλινικής. Το λογισμικό είναι ανεξάρτητο από λειτουργικά συστήματα, δίνοντας την ευελιξία χρήσης από σταθερό υπολογιστή, laptop ή κινητή συσκευή.
  3. Εύκολη προσαρμογή: Ο χρήστης του προγράμματος δεν έχει καμία υποχρέωση συντήρησης και λαμβάνει αυτόματα και εύκολα τις ενημερώσεις του προγράμματος. Μάλιστα, μπορεί να προσθέσει επιπλέον λειτουργίες βάσει των τρέχουσων αναγκών.