Γαληνός και DataLife ενώνουν τις δυνάμεις τους

Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων

25/08/2023

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το DataLife HIS διασυνδέθηκε με τις υπηρεσίες του Galinos.gr, προσφέροντας έτσι στους χρήστες του επιστημονική ενημέρωση όσον αφορά το φάρμακο.

Το πληροφοριακό σύστημα DataLife, σε συνδυασμό με τον Γαληνό Οδηγό Φαρμάκων, προσφέρει αποδοτικές λειτουργίες όπως η υποστήριξη αποφάσεων, η επιστημονική πληροφόρηση, αλλά και η άμεση ενημέρωση για νέα φάρμακα και δραστικές ουσίες. Τα οφέλη από τη χρήση του είναι άμεσα: επιτάχυνση των διαδικασιών και πρόληψη λαθών χάρη στον αυτόματο έλεγχο της αγωγής για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων.

O Γαληνός αποτελεί τον πιο έγκυρο και δημοφιλή φαρμακευτικό οδηγό στην Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστη επιστημονική πληροφόρηση σε χιλιάδες επιστήμονες υγείας. Κάποια από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι:

Ανάλυση χαρακτηριστικών δραστικών ουσιών - Περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για τα σκευάσματα στα οποία περιέχεται, τις ενδείξεις και αντενδείξεις χορήγησης, τις αλληλεπιδράσεις με άλλες ουσίες ή/και ασθένειες, κατάλληλη δοσολογία κ.ά.

Περιλήψεις χαρακτηριστικών προϊόντων (SPC) - Πρόκειται για το επίσημο έγγραφο που περιγράφει με ακρίβεια τον τρόπο χρήσης και δράσης ενός φαρμάκου, βάσει του οποίου έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας.

Διοικητική / οικονομική πληροφόρηση - Για όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά προσφέρεται αναλυτική διοικητική και οικονομική πληροφόρηση.

Κωδικοποιήσεις - Παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης σε διεθνείς κωδικοποιήσεις, όπως η International Classification of Diseases (ICD10), η Anatomical Therapeutic Chemical (ATC) και εθνικές κωδικοποιήσεις, όπως η κωδικοποίηση ιατρικών πράξεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Γιατί είναι σημαντική η ενσωμάτωση του Γαληνού στο DataLife;

Το DataLife HIS αποτελεί ήδη κάθετη λύση στον κλάδο της υγείας, προσφέροντας εξειδικευμένες λειτουργίες και υποσυστήματα. Η ενσωμάτωση λειτουργιών του Γαληνού εκτοξεύουν την ποιότητα των υπηρεσιών του, καθώς πλέον είναι πάντα ενημερωμένο σχετικά με το φάρμακο διευκολύνοντας το έργο των γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών. Συγκεκριμένα, παρέχει εύκολα και γρήγορα αναλυτικές πληροφορίες για τη συσκευασία μέσα από τη χρήση γραμμοκωδικών (barcode), υποστήριξη αποφάσεων μέσα από την παροχή επιστημονικών πληροφοριών για ενδείξεις, αντενδείξεις, αλληλεπιδράσεις και τον έλεγχο συγχορήγησης. Όλες οι παραπάνω λειτουργίες οδηγούν σε ασφαλέστερη χορήγηση φαρμάκων, επιταχύνουν τη διαδικασία προσδιορισμού φαρμακευτικής αγωγής, παρέχουν τη δυνατότητα αναλυτικής παρακολούθησης αποθεμάτων σε επίπεδο δοσομετρικής μονάδας και συμβάλλουν στη ταχύτερη χορήγηση φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα