Το DataLife HIS βραβεύτηκε στα Healthcare Business Awards 2023

Healthcare Business Awards 2023

31/10/2023

Σημαντική διάκριση απέσπασε το DataLife HIS στα Healthcare Business Awards 2023. Πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της υγείας. Τα βραβεία πραγματοποιούνται εδώ και 8 χρόνια υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), της HL7 Hellas, του Pharma Innovation Forum και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στο InterContinental Athenaeum Athens, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 400 σημαντικών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της υγείας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC) κος Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών Σωκράτης Παπαγεωργίου.

Το DataLife HIS έλαβε βραβείο στην ενότητα «Υπηρεσίες Ψηφιακής Υγείας & Ιατρικής Πληροφορικής», στην υποκατηγορία «Πληροφοριακό Σύστημα Νοσοκομείων (HIS)», η οποία έχει στόχο να αναδείξει ψηφιακά συστήματα, λύσεις, εργαλεία, εφαρμογές, υπηρεσίες καθώς και έργα (digital projects) που χρησιμοποιούνται από νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα και βελτιώνουν τη λειτουργία, την εξυπηρέτηση, τις υπηρεσίες, αλλά και τη σχέση με τον ασθενή. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση της καινοτόμου και αναπτυξιακής πορείας της DataLife στη πληροφορική υγείας. Στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκαν επίσης το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

Ο γενικός διευθυντής της DataLife, Γιώργος Νικολαΐδης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διάκριση της DataLife στα Healthcare Business Awards 2023, καθώς αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσής μας στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας, πάντα με επίκεντρο τον ασθενή και τον επαγγελματία. Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή για την ανάδειξη του έργου μας».