Φαρμακείο

Ο κλινικός φαρμακοποιός έχει διοικητικό αλλά και επιστημονικό ρόλο. Από τη μία χειρίζεται παραστατικά, πραγματοποιεί παραγγελίες και παραλαβές και από την άλλη είναι υπεύθυνος για την ορθή χορήγηση και χρήση των φαρμάκων. Η διαχείριση ορισμένων κατηγοριών φαρμάκων, όπως τα ναρκωτικά και τα υψηλού κόστους, διέπεται από αυστηρούς κανόνες. Η ακρίβεια στην τήρηση του αποθέματος, τα ειδικά πρωτόκολλα παραλαβής και ενδοδιακίνησης και πολλοί ακόμα κανόνες, περιπλέκουν τις εργασίες του φαρμακοποιού. Το DataLife διευκολύνει της καθημερινότητά του σε διοικητικό αλλά και σε επιστημονικό επίπεδο.

Δυνατότητες

  • Φαρμακευτικές αγωγές: Η αγωγή κάθε ασθενή αποτελεί μέρος του φακέλου υγείας του ώστε να παρακολουθούνται ενιαία και με λεπτομέρεια όλα τα φάρμακα που έχει λάβει ο ασθενής. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχου συγχορήγησης στην αγωγή για τον εντοπισμό πιθανών αλληλεπιδράσεων ή αντενδείξεων.
  • Αυτοματοποιημένη φορτωτική φαρμάκων: Κατά την διακίνηση φαρμάκων από το φαρμακείο προς τους σταθμούς νοσηλείας, το DataLife υπολογίζει αυτόματα τις συνολικές ποσότητες κάθε φαρμακοτεχνικής μορφής, βάσει των αγωγών. Ο φαρμακοποιός μπορεί να περιορίσει τα αποτελέσματα με φίλτρα όπως πτέρυγα νοσηλείας, ομάδα ATC, τρόπος διάθεσης (π.χ.συνταγογραφούμενα, ναρκωτικά κ.λπ.) και πολλά άλλα.
  • Παρακολούθηση χάπι χάπι: Χάρη στη σύνδεσή του με τον φαρμακευτικό οδηγό Γαληνό (www.galinos.gr), το DataLife διαθέτει πληροφορίες για τα περιεχόμενα της συσκευασίας κάθε barcode φαρμάκου. Έτσι, το απόθεμα φαρμάκων υπολογίζεται με απόλυτη ακρίβεια. Σε περιπτώσεις ελέγχου αλλά και για τις ανάγκες αναφορών στην Στατιστική Αρχή και στην Περιφέρεια, ο φαρμακοποιός γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσα χάπια βρίσκονται στην αποθήκη του.
  • Εξειδικευμένες αναφορές: Μεγάλος πλήθος αναφορών είναι διαθέσιμες στο DataLife. Ενδεικτικά αναφέρονται το πρωτόκολλο παράδοσης ναρκωτικών φαρμάκων, το πρωτόκολλο παραλαβής φαρμακείου, το έντυπο ενδοδιακίνησης, το γενικό συνταγολόγιο κ.ά.
English